You are hereGap

Gap


OppGape i fjellene, ca 3 timers kjøretur fra Nice, ligger Gap - hovedstaden i departementet Hautes-Alpes. Gap er en relativt stor by (ca 50.000 innbyggere) for å ligge såpass høyt (ca 750 moh). 

Byen i seg selv er hyggelig med en sjarmerende gammel bydel, med gågater og restauranter. Gap tiltrekker seg en god del turister, da klimaet er godt og det samtidig er nært store friluftsområder og alpene. Om vinteren kommer skituristene og om sommeren er det fjellklatrere og turgåere som enten bruker Gap som en base eller som drar innom på vei til fjellene. 

Hotell

Vi anbefaler Mon Hotel a Gap som ligger i ganske sentralt, god service til gode priser og med flott utsikt mot Alpene og over byen. 

Charance

Ca 4 kilometer nord for sentrum, ligger et område kalt Charance. Området er bygget rundt et slott som stammer fra ca år 1000. Dagens slott er fra 1700-tallet. Slottet er omringet av flere vakre fossefall og en fantastisk hage. Fra terrassen og andre steder i området kan du få flott utsikt med frodig natur og snøkledde alper i bakgrunnen. 

Det er åpent i sommerhalvåret, men det kan være lurt å sjekke før du reiser, noen ganger kan slottet være leid ut til arrangementer.

Foto: Aups

Annonser